logo small

5 tips voor meer bezoekers op je blog!

meer bezoekers blog

3 min. leestijd

Je schrijft nu al een tijdje een blogs, maar je blogs worden amper bekeken & gelezen door bezoekers. In dit blog artikel geef ik je 5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog!

Meer bezoekers op je blog

Als eerste is het belangrijk dat je blogs schrijft die mensen interessant & nuttig vinden om te lezen. Je blogs moeten niet alleen interessant zijn voor jou zelf, maar ook waarde toevoegen aan de bezoeker die het leest. Het is dus belangrijk dat de bezoeker een reden heeft om jouw blog te lezen. Hierdoor zal de bezoeker jouw blog post delen met vrienden & collega’s wat uiteraard zorgt voor meer bezoekers op je blog.

Relevante zoekwoorden

Relevante zoekwoorden zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat je blog artikel tevoorschijn komt op Google wanneer mensen de zoekwoorden intypen. Ik doe dan ook altijd research voordat ik een blog artikel schrijf of er wel gezocht word voor de woorden die ik gebruik in mijn blog artikel. Zo is deze blog post voor meer bezoekers ook ontstaan. Dit is een veel gezocht onderwerp op Google en zal dus ook vaak bezocht worden.

Geef waarde

We hebben het er al eventjes over gehad, maar ik herhaal het nogmaals. Het is erg belangrijk dat jouw blog waarde toevoegt aan de bezoeker die jouw blog leest. Er zijn een aantal redenen waarom mensen blogs lezen.

1. Ze kennen jou persoonlijk en vinden jouw blog grappig of inspirerend om te lezen

2. Ze zoeken ideeën voor hun eigen blog om over te schrijven

3. Ze zoeken hulp/informatie over een bepaald onderwerp

Uit mijn ervaring doen de blog artikelen die informatie of tips geven over een bepaald onderwerp het altijd het beste. Geef waarde & je zult meer bezoekers krijgen op je blog!

Gebruik opsommingen of getallen in de titel

Ik weet niet waarom dit werkt, maar geloof mij… het werkt! Titels zoals dit blog artikel: 5 tips voor meer bezoekers op je blog! of 3 redenen waarom.. De 7 mooiste vakantie bestemmingen… 8 manieren om gezonder te eten… Dit zijn allemaal voorbeelden van opsommingen in de titel van het blog artikel.

5 tips voor meer bezoekers

Deel je blog post op social media

Zoals hierboven staat is het belangrijk op je blog post te delen op alle social media die je gebruikt voor meer bezoekers. Hoe vaker je artikelen deelt op platvormen zoals: Facebook, Instagram, LinkdIn etc. des te meer bezoekers zul je krijgen op je blog. Beperk jezelf niet alleen tot social media, maar deel je blog artikelen ook per email naar je mailinglist of via whatsapp naar vrienden of klanten.

(Bonus tip) Gebruik foto’s of video’s in je blog artikel

Foto’s & video’s zijn een manier om meteen de aandacht te trekken van je bezoekers en zorgen ervoor dat jouw blog artikel sneller gedeeld zal worden met anderen. In de video kun je dezelfde tips geven als in het geschreven artikel, waardoor je de bezoekers een keuze geeft om te lezen of te luisteren/kijken. Wat ook handig kan zijn is om bovenaan je blog artikel de tijd te schrijven die het kost om het artikel te lezen. Je wilt het je bezoekers zo makkelijk & efficiënt mogelijk maken  om jouw artikel te lezen & te delen met anderen.

Dit waren mijn 5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog! Hopelijk heb ik je waarde kunnen geven of kunnen inspireren om jouw blogs te verbeteren. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter.

Binnenkort een bedrijfsfeest te vieren? Huur magisch entertainment van het hoogste niveau!

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen