logo small

De 9 dingen die je moet weten als je een Tafelgoochelaar inhuren wilt!

Een tafelgoochelaar is een artiest die op zeer indrukwekkende wijze trucs uitvoert voor een publiek, vaak aan tafels tijdens diners, recepties en andere evenementen. Tafelgoochelaars staan bekend om hun vermogen om objecten te laten verdwijnen en verschijnen, objecten te laten zweven en voorwerpen te transformeren. Ze hebben het vermogen om het publiek te vermaken en te betoveren met hun magie en vaardigheden.

In dit artikel zullen we ons richten op wat een tafelgoochelaar precies doet, wat de voordelen zijn van het inhuren van een tafelgoochelaar, hoe je een goede tafelgoochelaar kunt vinden en tot slot enkele beroemde tafelgoochelaars uit het verleden en heden.

Wat doet een tafelgoochelaar?

Een tafelgoochelaar is een artiest die kleine trucs uitvoert voor kleine groepen mensen. De tafelgoochelaar is gespecialiseerd in close-up magic, waarbij de trucs heel dicht bij de toeschouwers worden uitgevoerd. Dit maakt het publiek deel van de show en zorgt voor een persoonlijke ervaring voor elke toeschouwer.

Tafelgoochelaars gebruiken vaak alledaagse voorwerpen zoals kaarten, munten, elastiekjes en zelfs bestek om hun trucs uit te voeren. Deze voorwerpen zijn gemakkelijk verkrijgbaar en bekend bij het publiek, waardoor het effect van de trucs nog indrukwekkender is.

Tafelgoochelaars gebruiken een combinatie van vaardigheden, zoals behendigheid, snelheid en misleiding om hun trucs uit te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld een muntje laten verdwijnen en weer verschijnen achter iemands oor, of een kaart laten verdwijnen en weer verschijnen in een toeschouwersportemonnee. Dit alles gebeurt vaak recht voor de ogen van het publiek, zonder enige verdachte bewegingen.

Waarom een tafelgoochelaar inhuren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een tafelgoochelaar zou willen inhuren voor je evenement. Hieronder hebben we enkele voordelen op een rijtje gezet:

 1. Vermaak voor je gasten: Een tafelgoochelaar is een fantastische manier om je gasten te vermaken en ze een onvergetelijke avond te bezorgen. Een goede tafelgoochelaar zal je gasten betrekken bij de show en ze aan het lachen maken.
 2. Geen podium nodig: Tafelgoochelaars hebben geen podium of speciale apparatuur nodig om hun trucs uit te voeren. Ze kunnen rondlopen tussen de tafels en hun trucs uitvoeren voor kleine groepen mensen.
 3. Geschikt voor verschillende soorten evenementen: Tafelgoochelaars zijn geschikt voor verschillende soorten evenementen, zoals bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten en meer. Ze kunnen zich aanpassen aan de sfeer en het event.
 4. Interactief entertainment: Tafelgoochelaars zorgen voor interactief entertainment. Ze zullen vaak deelnemers betrekken bij hun trucs en hen laten deelnemen aan de act. Dit zorgt voor een persoonlijke en intieme ervaring voor elke gast.
 5. Flexibiliteit: Een tafelgoochelaar kan zich aanpassen aan de situatie en kan optreden voor verschillende groepsgroottes. Of het nu gaat om een groep van 5 of 50 personen, de tafelgoochelaar kan de act aanpassen aan de grootte van de groep.
 6. Unieke ervaring: Het inhuren van een tafelgoochelaar voor je evenement zorgt voor een unieke ervaring die je gasten niet snel zullen vergeten. Het is een perfecte manier om je evenement te onderscheiden van andere evenementen.
190919 ONEPFIZER1405 scaled
De 9 dingen die je moet weten als je een Tafelgoochelaar inhuren wilt! 3

Hoe vind je een goede tafelgoochelaar?

Er zijn verschillende manieren om een goede tafelgoochelaar te vinden. Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet:

 1. Zoek online: Zoek op het internet naar tafelgoochelaars in jouw regio. Bekijk hun websites, lees hun reviews en bekijk hun demo video’s om een idee te krijgen van hun stijl en kwaliteit.
 2. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familie of collega’s of ze een goede tafelgoochelaar kennen. Misschien hebben ze iemand gezien op een evenement of hebben ze zelf een tafelgoochelaar ingehuurd voor hun eigen evenement.
 3. Vraag om referenties: Vraag de tafelgoochelaar om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze klanten om te vragen naar hun ervaringen met de tafelgoochelaar.
 4. Bekijk hun ervaring: Controleer hoeveel ervaring de tafelgoochelaar heeft en of ze gespecialiseerd zijn in het soort evenement dat jij organiseert.
 5. Persoonlijke kennismaking: Plan een “video” call met de tafelgoochelaar voordat je hem of haar inhuurt. Zo kun je hem of haar beter leren kennen en bespreken wat je van hem of haar verwacht tijdens het evenement.

Beroemde tafelgoochelaars

Er zijn veel beroemde tafelgoochelaars in de geschiedenis van de goochelkunst. Hieronder hebben we enkele van de bekendste op een rijtje gezet:

 1. David Blaine: David Blaine is een Amerikaanse illusionist en endurance artiest. Hij staat bekend om zijn extreme en ongelooflijke stunts, zoals het vasten op een hoge paal gedurende 35 uur en het ondergaan van elektrocutie.
 2. Derren Brown: Derren Brown is een Britse illusionist en mentalist. Hij staat bekend om zijn stijlvolle presentatie en zijn vermogen om het publiek te misleiden met zijn mentale trucs en illusies.
 3. Dynamo: Dynamo is een Britse illusionist en tafelgoochelaar. Hij staat bekend om zijn vermogen om alledaagse objecten te gebruiken in zijn trucs, zoals zijn beroemde truc waarin hij een mobiele telefoon in een fles water laat verschijnen.
 4. Penn & Teller: Penn & Teller zijn een duo uit de Verenigde Staten, bestaande uit illusionist Penn Jillette en goochelaar Teller. Ze staan bekend om hun unieke stijl en hun vermogen om het publiek te betrekken bij hun trucs.

Wat voor goocheltrucs kun je verwachten?

Er zijn verschillende soorten goocheltrucs die een tafelgoochelaar kan uitvoeren. Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende trucs op een rijtje gezet:

 1. Kaarttrucs: Kaarttrucs zijn waarschijnlijk de meest populaire tafelgoocheltrucs. Een goochelaar kan bijvoorbeeld een kaart uit het dek kiezen en deze vervolgens op magische wijze laten verschijnen in de hand van een toeschouwer.
 2. Munttrucs: Een tafelgoochelaar kan ook munttrucs uitvoeren. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld een muntje laten verdwijnen en vervolgens weer tevoorschijn toveren.
 3. Illusies met alledaagse voorwerpen: Een tafelgoochelaar kan alledaagse voorwerpen gebruiken om illusies te creëren. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld een paperclip buigen zonder deze aan te raken.
 4. Mentale trucs: Een tafelgoochelaar kan ook mentale trucs uitvoeren, waarbij hij of zij het publiek op slimme wijze manipuleert om te denken dat hij of zij gedachten kan lezen.
IMG 0942 Shot by Isabell Janssen @outsider.i
De 9 dingen die je moet weten als je een Tafelgoochelaar inhuren wilt! 4

Hoe verloopt een optreden van een tafelgoochelaar?

Een optreden van een tafelgoochelaar verloopt meestal als volgt:

 1. De tafelgoochelaar stelt zich voor aan het publiek en begint met het uitvoeren van enkele trucs. Het doel van deze eerste trucs is om het publiek te vermaken en te laten zien wat de tafelgoochelaar in huis heeft.
 2. De tafelgoochelaar begint vervolgens met het rondlopen tussen de tafels. Hij of zij vraagt aan gasten of ze zin hebben in een goocheltruc en begint dan met de uitvoering van de truc.
 3. De tafelgoochelaar betrekt het publiek bij de trucs. Hij of zij vraagt bijvoorbeeld om hulp bij het uitvoeren van een truc of vraagt het publiek om te raden wat er gaat gebeuren.
 4. De tafelgoochelaar eindigt het optreden met enkele indrukwekkende trucs, om het publiek een blijvende herinnering te geven aan het optreden.

Als je een tafelgoochelaar hebt ingehuurd voor je evenement, zijn er enkele belangrijke dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het optreden een succes wordt. Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet:

 1. Zorg voor voldoende ruimte: Zorg ervoor dat de tafelgoochelaar voldoende ruimte heeft om tussen de tafels door te lopen en zijn of haar trucs uit te voeren. De tafelgoochelaar heeft misschien ook een tafeltje nodig om zijn of haar spullen op te leggen.
 2. Maak afspraken met de locatie: Overleg met de locatie waar het evenement plaatsvindt om te zorgen dat de tafelgoochelaar toestemming heeft om zijn of haar trucs uit te voeren. Sommige locaties hebben bijvoorbeeld strikte regels over het gebruik van vuur of andere attributen die een tafelgoochelaar kan gebruiken.
 3. Timing is alles: Een goede tafelgoochelaar weet wanneer hij of zij de gasten moet benaderen om een truc uit te voeren. Dit betekent dat je de tafelgoochelaar de vrijheid moet geven om zijn of haar eigen timing te bepalen en niet teveel op de klok moet letten.
 4. Zorg voor goede verlichting: Goede verlichting is essentieel voor een succesvol optreden van een tafelgoochelaar. Zorg ervoor dat er voldoende licht is op de plekken waar de tafelgoochelaar zijn of haar trucs uitvoert.
 5. Creëer de juiste sfeer: Een tafelgoochelaar kan de sfeer op een evenement echt verhogen. Om ervoor te zorgen dat het optreden een succes wordt, is het belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van achtergrondmuziek, decoratie of andere elementen die passen bij de stijl van het evenement.
 6. Betrek het publiek: Een goede tafelgoochelaar betrekt het publiek bij zijn of haar trucs. Dit maakt het optreden niet alleen interactiever, maar zorgt er ook voor dat het publiek zich meer betrokken voelt bij het evenement.
 7. Kies de juiste tafelgoochelaar: Niet alle tafelgoochelaars zijn geschikt voor elk evenement. Het is belangrijk om een tafelgoochelaar te kiezen die past bij de stijl van het evenement en de doelgroep.
 8. Promoot het optreden: Zorg ervoor dat het optreden van de tafelgoochelaar van tevoren goed gepromoot wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het versturen van een nieuwsbrief, het plaatsen van berichten op sociale media of door het gebruik van andere marketingmethoden.

Een tafelgoochelaar kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk evenement. Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsfeest of ander evenement, een goede tafelgoochelaar kan de sfeer verhogen en ervoor zorgen dat

Wat is het verschil tussen een tafelgoochelaar & illusionist?

Hoewel tafelgoochelaars en illusionisten beide optreden met magie, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een tafelgoochelaar, zoals de naam al doet vermoeden, voert zijn of haar trucs uit aan een tafel, meestal terwijl de toeschouwers zitten en eten of drinken. Tafelgoochelaars gebruiken vaak kleine voorwerpen, zoals kaarten, munten of dobbelstenen, om hun trucs uit te voeren en ze zijn gespecialiseerd in close-up magie. Ze betrekken het publiek vaak bij hun trucs en maken gebruik van psychologie en vingervlugheid om hun magie te laten werken. Tafelgoochelaars werken vaak op bruiloften, bedrijfsfeesten, restaurants en andere intieme evenementen.

Illusionisten daarentegen voeren vaak op een podium op een grotere schaal. Ze gebruiken grote rekwisieten en decors om hun magie uit te voeren en maken vaak gebruik van assistenten om hun trucs te laten werken. Illusionisten zijn vaak gespecialiseerd in ontsnappingstrucs, verdwijningen, verschijningen en andere spectaculaire effecten. Ze werken vaak in theaters en andere grote evenementen, zoals televisie- en filmproducties.

Het grootste verschil tussen een tafelgoochelaar en een illusionist is dus de schaal waarop ze werken en de soort trucs die ze uitvoeren. Een tafelgoochelaar werkt op een intiemere schaal en maakt gebruik van close-up magie met kleine voorwerpen, terwijl een illusionist op een grotere schaal werkt en gebruik maakt van grotere decors en rekwisieten om spectaculaire trucs uit te voeren. Beide hebben echter hun eigen vaardigheden en talenten en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan elk evenement.

https://youtu.be/USNoPgeVGro

Wat zijn de kosten voor een Tafelgoochelaar?

De kosten van een tafelgoochelaar kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de duur van het optreden, de ervaring van de goochelaar en het soort evenement.

Over het algemeen kan de prijs van een tafelgoochelaar variëren van €700 tot €2500 of meer voor een optreden van één uur, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Voor langere optredens of voor grotere evenementen kunnen de prijzen hoger zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een tafelgoochelaar niet alleen de kosten van het optreden omvat, maar ook andere kosten zoals reiskosten, materiaalkosten en eventuele extra’s die de goochelaar aanbiedt, zoals aangepaste trucs of een podium.

Samenvatting

Als je geïnteresseerd bent in het inhuren van een tafelgoochelaar, is het verstandig om een offerte aan te vragen. Zorg er ook voor dat je een contract opstelt met de goochelaar, zodat je alle details van het optreden en de kosten op papier hebt staan en er geen verrassingen zijn.

Het inhuren van een tafelgoochelaar kan een geweldige manier zijn om een evenement op te fleuren en de gasten te vermaken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met enkele zaken voordat je een tafelgoochelaar inhuurt.

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen dat de tafelgoochelaar past bij het evenement en de doelgroep. Zo kan een goochelaar die gericht is op kinderen minder geschikt zijn voor een zakelijk evenement, terwijl een goochelaar die zich richt op volwassenen misschien niet geschikt is voor een kinderfeestje.

Daarnaast is het belangrijk om de beschikbaarheid van de tafelgoochelaar te controleren en tijdig te boeken om teleurstellingen te voorkomen. Het kan ook handig zijn om referenties en recensies van eerdere klanten te controleren om een idee te krijgen van de kwaliteit van het werk van de tafelgoochelaar.

Ten slotte is het belangrijk om de tafelgoochelaar van tevoren te informeren over de locatie, het aantal gasten en andere belangrijke details, zodat hij of zij zich goed kan voorbereiden op het optreden en eventueel extra materiaal kan meenemen.

Door rekening te houden met deze factoren en goed voorbereid te zijn, kun je ervoor zorgen dat het inhuren van een tafelgoochelaar een succesvol en memorabel onderdeel wordt van jouw evenement.

Wil jij een tafelgoochelaar huren? Vraag dan hieronder een offerte aan.

Share:

More Posts

magie van interactie

De magie van interactie

Als goochelaar weet ik als geen ander dat interactie met het publiek essentieel is voor een succesvolle show. Het creëert niet alleen een positieve sfeer,

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen