logo small

Een kerstborrel organiseren? Hier zijn 5 tips!

kerstborrel

5 tips bij het organiseren van een kerstborrel

In dit artikel wil ik het hebben over een kerstborrel organiseren. De zomer is namelijk alweer bijna voorbij en de chocolade pepernoten liggen alweer in de supermarkten. Voordat je het weet is het alweer kerst. Hoe organiseer je een kerstborrel? en wat komt er allemaal bij kijken? Hier volgen enkele tips!

#1 Regel een locatie voor de kerstborrel

Het regelen van een geschikte locatie voor de kerstborrel lijkt me vanzelfsprekend. De meeste mensen beginnen eerst met het bedenken van leuke ideeën voor tijdens de kerstborrel, maar hebben nog geen geschikte locatie gevonden. Het is dus belangrijk om eerst de juiste locatie voor jouw doelgroep/vrienden/familie te vinden. Heb je deze locatie gevonden dan moet je uiteraard tijdig reserveren. Denk hierbij ook eraan of de locatie al versierd is of dat jij zelf de aankleding regelt.

#2 Verstuur op tijd de uitnodigingen

Bij het versturen van de uitnodigingen is het belangrijk dat je goed bedenkt wie je wilt uitnodigen. Is het bijvoorbeeld een borrel voor collega’s of is het een borrel voor vrienden & familie. Hoeveel mensen wil je uitnodigen voor jouw kerstborrel? Het is belangrijk om hierover na te denken. Zeker in verband met de locatie waar je de kerstborrel gaat houden. Als je te veel mensen uitnodigt in verhouding tot de locatie is het misschien wel lekker druk, maar dan zal niemand zijn/haar kont kunnen keren. Stel dat je een ruime locatie hebt geregeld, maar je nodigt maar weinig mensen uit, dan zal de kerstborrel een minder feestelijke sfeer hebben aangezien er te weinig mensen zijn om de ruimte te vullen.

#3 Bepaal je budget

Het bepalen van je budget is een van de belangrijkste stappen van het organiseren van een kerstborrel. Het budget bepaalt uiteindelijk welke locatie je kunt huren en hoeveel mensen je kunt uitnodigen voor de borrel. Stel je voor dat je budget €500 is en je gaat 200 mensen uitnodigen dan kom je natuurlijk niet uit met je budget, dus wees realistisch. Denk bij het bepalen van je budget eraan dat de volgende dingen inbegrepen zijn: Locatie,  aankleding, eten, drinken, entertainment etc.

#4 Zorg voor entertainment

Een kerstborrel zonder entertainment is weinig aan. Behalve lekker eten & drinken is het erg belangrijk dat je gasten vermaakt worden door live entertainment zoals een zanger/zangeres, live band of een dj. Dit zijn wat standaard ideeën voor entertainment. Mocht je jouw kerstborrel nou echt uniek willen maken denk er dan eens aan om bijvoorbeeld een goochelaar of beatboxer in te huren! Klik hier voor meer informatie over Goochelaar & Beatboxer Kariem!

#5 Regel vervoer

Tot slot de laatste tip! Vervoer regelen word vaak niet aan gedacht, maar tijdens een kerstborrel word er natuurlijk ruimschoots alcohol gedronken. Hierbij is het belangrijk dat alle gasten inclusief jijzelf ook weer veilig thuiskomen. Regel dus voorafgaand al vervoer naar huis voor iedereen. Dit hoeft niet perse een taxi service te zijn, maar kan ook bijv. een vriend of kennis van de gasten zijn. Mocht de locatie te ver uit de buurt te zijn kun je ook overwegen om een hostel of hotel overnachting te regelen voor je gasten. Heb je zelf nog tips of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Opzoek naar entertainment voor de kerstborrel? Vraag hieronder een offerte aan!

kerstborrel

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen