logo small

Halloween Party organiseren, hier zijn 5 tips!

Halloween party

Binnenkort is het alweer Halloween. Dat betekend natuurlijk ook dat er weer veel feestjes worden georganiseerd. Heb je nou gaan idee hoe je een Halloween party moet organiseren dan zijn hier 5 tips!

Wat is Halloween?

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat. Daarbij word de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloween feesten.

Halloween party gastenlijst maken

Het eerste wat je gaat doen als je een party wilt gaan organiseren is een gastenlijst maken. Wie wil je uitnodigen op je feest? Ga je de uitnodigingen via email sturen, ouderwets per kaart (wel zo leuk) of lekker makkelijk een Facebook event aanmaken waarbij mensen zichzelf kunnen aan of afmelden. Bedenk goed hoeveel mensen je wilt uit nodigen vooraf, want dat maakt het zoeken naar een geschikte locatie ook makkelijker.

Ga opzoek naar een geschikte locatie

Als je alle uitnodigingen hebt verstuurd of je Facebook event hebt aangemaakt en je weet hoeveel mensen er op je Halloween party aanwezig zullen zijn is het tijd om een locatie uit te zoeken. Denk bij het huren van de locatie of er nog veel aankleding nodig zal zijn voor de Halloween party en of de locatie dat zal regelen of dat je het zelf moet verzorgen.

Zorg voor een DJ

Bij een Halloween party hoort natuurlijk ook een DJ, dus zorg ervoor dat je een DJ inhuurt die het publiek laat dansen en meezingen. Er is niets zo vervelend als een DJ die alleen draait wat hij zelf wilt horen zonder rekening te houden met het publiek. Doe dan ook goed research naar een geschikte DJ voor jouw feest. Je kunt eventueel ook een vragenlijst vooraf laten invullen door de gasten met daarin de vraag van welke muziek stijlen ze houden.

103tychoseye effectgroep netflix 20180720
effectgroep – Netflix (foto: © Tycho Müller)

Huur een close-up Goochelaar

Een Goochelaar mag zeker niet ontbreken tijdens jouw Halloween party! Hoe vet is het als  de Goochelaar kaarten laten zweven en andere onverklaarbare trucs laat zien tussen het publiek. Dit word een gegarandeerd succes. Door zich tussen het publiek te mengen en steeds aan kleine groepjes mensen coole magische wonderen te laten zien ontstaat er een magische & gezellige sfeer. Dit zorgt ervoor dat de mensen zich met elkaar verbonden voelen en deze Halloween party onvergetelijk zal zijn!

Zorg voor een Fotograaf

Een Halloween party zoals deze wil je natuurlijk vastleggen op camera, dus zorg voor een goede party fotograaf. Uiteraard is iedereen in het thema van Halloween verkleed, dus vraag ook of de fotograaf in Halloween outfit kan rondlopen om foto’s te maken. Dit geld natuurlijk ook voor de DJ & Goochelaar en zorgt ervoor dat iedereen lekker griezelig eruit zal zien zoals dat hoort met Halloween.

Organiseer een “Best Outfit” wedstrijd met een prijs

Dit is erg leuk en zal ervoor zorgen dat jouw gasten zich extra zullen uitsloven om er zo mooi of juist griezelig mogelijk uit te zien. Deze bonus tip hoef je natuurlijk niet te gebruiken, maar ik kan je verzekeren dat dit zorgt voor de meest gekke verschijningen die je zult zien. Mensen vinden het erg leuk om zich te verkleden en schminken en daarbij een rol te spelen, dus maak er gebruik van zou ik zeggen.

Hopelijk ben je enthousiast geworden van deze 5 tips en word jouw Halloween party een succes! Ben je opzoek naar een Goochelaar, DJ of Fotograaf? Vraag dan hieronder een offerte aan!

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen