logo small

Kerstfeest organiseren doe je met deze 4 tips!

Kerstfeest organiseren

De kerstdagen komen er weer aan en dat betekend dat er natuurlijk ook feestjes aankomen. Hoe organiseer je nu zo’n kerstfeest? In deze blog geef ik je 4 tips waarmee jij een geweldig kerstfeest organiseren gaat!

Wat vieren we met kerstfeest/Kerstmis eigenlijk?

Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangeliën van Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem.

Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige Kerken van het oosters christendom gevierd op 25 december. In die oosterse kerken die de juliaanse kalender gebruiken voor de liturgische kalender (zoals de Russisch-Orthodoxe Kerk en de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk), wordt het 13 dagen later gevierd. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond, middernachtsmis) en/of op de dag erna. In West-Europa wordt 25 december als eerste kerstdag en 26 december als tweede kerstdag beschouwd.

Kerstfeest gastenlijst maken

Het eerste wat je gaat doen als je een kerstfeest wilt gaan organiseren is een gastenlijst maken. Wie wil je uitnodigen op je feest? Ga je de uitnodigingen via email sturen, ouderwets per kaart (wel zo leuk) of lekker makkelijk een Facebook event aanmaken waarbij mensen zichzelf kunnen aan of afmelden. Bedenk goed hoeveel mensen je wilt uit nodigen vooraf, want dat maakt het zoeken naar een geschikte locatie ook makkelijker.

Ga opzoek naar een geschikte locatie

Als je alle uitnodigingen hebt verstuurd of je Facebook event hebt aangemaakt en je weet hoeveel mensen er op je Kerstfeest aanwezig zullen zijn is het tijd om een locatie uit te zoeken. Denk bij het huren van de locatie of er nog veel aankleding nodig zal zijn voor het feest en of de locatie dat zal regelen of dat je het zelf moet verzorgen.

Kerstfeest organiseren

Huur een close-up Goochelaar

Een Goochelaar mag zeker niet ontbreken tijdens jouw kerstfeest! Hoe leuk is het als  de Goochelaar kaarten laat zweven en andere onverklaarbare trucs laat zien tussen het publiek. Dit word een gegarandeerd succes. Door zich tussen het publiek te mengen en steeds aan kleine groepjes mensen coole magische wonderen te laten zien ontstaat er een magische & gezellige sfeer. Dit zorgt ervoor dat de mensen zich met elkaar verbonden voelen en dit kerstfeest onvergetelijk zal zijn!

Zorg voor een Fotograaf

Een kerstfeest zoals deze wil je natuurlijk vastleggen op camera, dus zorg voor een goede fotograaf. Uiteraard is iedereen in een mooie Kerst outfit gekleed, dus door dit vast te leggen op foto’s blijven jullie herinneringen aan dit feest goed bewaard!

Organiseer een “Best Outfit” wedstrijd met een prijs

Dit is erg leuk en zal ervoor zorgen dat jouw gasten zich extra zullen uitsloven om er zo mooi mogelijk uit te zien. Deze tip hoef je natuurlijk niet te gebruiken, maar ik kan je verzekeren dat dit zorgt voor de meest prachtige verschijningen die je zult zien. Mensen vinden het erg leuk om zich te verkleden, dus maak er gebruik van zou ik zeggen.

Hopelijk ben je enthousiast geworden van deze 4 tips en word jouw Kerstfeest een groot succes! Ben je opzoek naar een Goochelaar, Beatboxer of Fotograaf? Vraag dan hieronder een offerte aan!

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen