logo small

Optreden bij een Bar Mitswa in Amsterdam

barmitswa

Afgelopen zaterdag avond mocht ik optreden bij een Bar Mitswa in Amsterdam. In dit blog artikel wil ik graag mijn ervaring delen over het optreden dat ik gedaan heb.

Wat is een Bar Mitswa?

Wanneer een Joodse jongen de leeftijd van dertien jaar bereikt, wordt hij bar mitswa (Hebreeuws: בר מצווה – “zoon van het gebod“). Vanaf dat moment wordt hij verantwoordelijk tegenover God om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de joodse wet vallen; de goddelijke voorschriften die ontleend zijn aan de Thora, de Misjna en latere commentaren daarop.

Eerste keer optreden bij een Bar Mitswa

Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht optreden bij een Bar Mitswa. Het vond plaats in een Synagoge in een van de oude Joodse wijken van Amsterdam. Toen mijn navigatie aangaf dat ik was aangekomen op plaats van bestemming, zag het er erg afgelegen uit. Een grote poort met een grote tuin en ergens daarachter een oud gebouw met de lichten aan. Dat zal het wel zijn dacht ik, dus ik ging naar binnen en ja, ik was op de juiste plek. 

Beit Hachidush
Optreden bij een Bar Mitswa in Amsterdam 1

Om je een beeld te geven hoe het eruit zag heb ik hier een foto geplaatst van de Synagoge: Beit Hachidush

Mijn optreden

Het optreden van mij begon met een Beatbox showcase van ongeveer 5 min. De mensen waren super enthousiast en wisten nog niet dat ik daarna ook nog zou gaan goochelen tussen het publiek in. Van het beatbox optreden heb ik geen video, maar van het Goochelen heb ik wel een video die ik hieronder zal delen. Ik begon mijn goochel optreden met  mijn favoriete munten routine en daarna een watch steal (die ik uiteraard weer terug gegeven heb). Het was erg gemixt publiek, van jong tot oud al waren het vooral de kids die erg  fan waren van het goochelen. Nathan, de jongen die Bar Mitswa was, is zelf ook erg geïnteresseerd in Goochelen. Dat vond ik erg leuk en ik heb hem dan ook een coole truc geleerd! Kort samengevat was het een geslaagde avond!

Wil jij zelf ook een Goochelaar/Beatboxer op jouw feest? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen