logo small

Restaurant leeg? Hier zijn 3 tips voor een vol restaurant!

restaurant tips

Restaurant leeg?

Waarschijnlijk lees je dit omdat je een eigen restaurant hebt en het niet zo vol is als je zou willen. In de weekenden gaat het op zich wel goed met het aantal klanten, maar doordeweeks is je restaurant meer leeg dan vol. Na het lezen van dit blog artikel zal ook jouw restaurant doordeweeks vol met klanten zitten.

Zorg voor zichtbaarheid

Zichtbaarheid is natuurlijk belangrijk voor elk bedrijf, maar specifiek voor restaurants. Als je op een onopvallende locatie met jouw restaurant zit is het natuurlijk een stuk lastiger om klanten te trekken dan aan een drukke winkelstraat of langs de weg. Nu snap ik dat je niet zomaar de locatie kunt veranderen, maar er zijn wel een aantal andere stappen die je kunt ondernemen. De eerste stap die je kunt nemen is bijv. door je aan te melden bij een online website zoals: Iens of Google. Zodat mensen reviews kunnen achterlaten & lezen, maar ook dat ze alvast de menu kaart kunnen bekijken.

Ook adviseer ik een Google Adwords campagne te starten met specifieke zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt . Hierdoor komen ze bij jouw website terecht en kunnen zij meteen reserveren. Dit zijn natuurlijk dingen die vooral je zichtbaarheid online vergroten, maar zichtbaarheid offline kun je ook vergroten. Dit kun je doen door een uithang bord op te hangen of door meerdere kleine bordjes langs de straat te hangen die de weg wijzen naar jouw restaurant. Felle kleuren zoals geel, groen of rood doen het natuurlijk heel goed omdat deze opvallen. Je kunt deze kleuren (mits het past bij je restaurant) verwerken in jouw restaurant logo of buitenkant van jouw restaurant zodat je extra opvalt!

Lever meer waarde

Door meer waarde te leveren dan jouw klanten verwachten zullen ze het tegen anderen mensen zeggen waardoor je nieuwe klanten naar je restaurant trekt! Meer waarde leveren kun je bijv. doen door een klein voorgerechtje gratis te serveren of door de jas van de klant aan te nemen. Het hoeft niet perse geld te kosten of veel moeite te zijn, maar net dat kleine beetje extra service gaat ervoor zorgen dat jouw klanten ambassadeurs zullen worden en jouw restaurant overal gaan aanbevelen.

Zorg voor entertainment

Buiten het feit dat het eten, de service & de sfeer in jouw restaurant heerlijk moet zijn is het een goed idee om entertainment voor jouw gasten te regelen. De meeste restaurants hebben een  zacht achtergond muziekje , maar dit zorgt natuurlijk niet voor dat extra waarde gevoel wat je wilt dat jouw klanten krijgen. Zorg daarom voor entertainment! Dit kan zijn in de vorm van een zanger of zangeres, een live band of bijv. een Goochelaar. Een Goochelaar als entertainment heeft vele voordelen! Zo kan de Goochelaar jouw gasten vermaken terwijl ze op hun gerecht wachten, maar ook bijv. klanten naar binnen lokken door buiten voor de ingang coole trucs te laten zien. Kariem is als Goochelaar gespecialiseerd in tafelgoochelen! Deze vorm van goochelen zorgt ervoor dat jouw klanten een magische ervaring beleven die hen nog lang zal bij blijven. Dit alleen al zorgt ervoor dat er meer over jouw gepraat zal worden! Pas deze 3 tips zo snel mogelijk toe en je restaurant zal binnen no-time bomvol zitten, ook doordeweeks!

Klik hier om een Goochelaar te huren! of bel meteen naar 06 53 45 55 01

restaurant tips

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen