logo small

Workshop beatboxen tijdens vrijgezellenfeest!

Binnenkort ga je een vrijgezellenfeest organiseren, maar wat zijn nu leuke activiteiten om te doen? In dit artikel lees je waarom een workshop Beatboxen de ideale invulling is tijdens een vrijgezellenfeest.

Wat is Beatboxen?

Simpel gezegd is beatboxen eigenlijk een soort drummen met je mond. Het is een vorm van vocale percussie. Met je stem imiteer je geluiden van een drumstel en andere muziek instrumenten.

Hoe is Beatboxen ontstaan?

Beatbox, ook wel bekend als The Human BeatboxVocal Percussion en The Fifth Element of Hiphop  is een eind jaren zeventig ontstaan onder Afro-Amerikanen uit de doowop muziekstijl.

Het kenmerk is het nadoen van percussie. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen.

Ook vocal scratching (het imiteren van het scratch-geluid van een draaitafel) of het imiteren van elk denkbaar geluid kan gerekend worden tot de beatbox.

De term beatboxing (‘beatboxen’) is afgeleid van het imiteren van de eerste generaties drummachines, in het Engels bekend als ‘beatboxes’.

workshop beatboxen

Wat leer je tijdens een workshop Beatboxen?

Tijdens een workshop beatboxen krijg je eerst een introductie en korte beatbox showcase van Kariem te horen.
Daarna ben je zelf aan de beurt en leer je individueel & klassikaal de basis geluiden van het beatboxen.

Na het oefenen van de basis doen we een korte beatbox battle waarin iedereen de basis beatbox skills laat horen! Vervolgens gaan we verder met de gevorderde geluiden/beats die we zowel individueel als klassikaal zullen oefenen.

Tot slot word de groep in kleine groepjes verdeeld en mogen jullie een eigen nummer kiezen als groepsopdracht. Na het oefenen doen jullie per groep een mini optreden waarvan de beste groep een kleine prijs wint! De beatbox workshop word afgesloten met een vragenronde.

Hoe lang duurt deze workshop Beatboxen?

Deze workshop duurt normaal gesproken 90 min., maar kan in overleg ook langer of korter zijn na wens van de klant.

Waarom deze workshop de ideale invulling is van het vrijgezellenfeest

Deze workshop is ideaal tijdens een vrijgezellenfeest omdat het zorgt voor een creatieve uitdaging waarbij iedere persoon zijn/haar: zelfvertrouwen, samenwerking, verbinding  & creativiteit zal ontwikkelen.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit artikel en wil je graag een Beatbox workshop inplannen? Vraag dan hieronder een offerte aan!

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen