logo small

Instagram volgers krijg je snel met deze 5 tips!

instagram volgers

Instagram volgers

Tegenwoordig wilt iedereen veel Instagram volgers hebben. Niet alleen mensen die voor hun plezier het platform gebruiken, maar ook bedrijven doen mee aan deze trend. Tenslotte word je als bedrijf veel serieuzer genomen als je een grote fanbase hebt. Nu is de vraag natuurlijk, hoe creëer je deze fanbase via Instagram? Met deze volgende 5 tips zorg je ervoor dat je duizenden volgers krijgt!

Kies een niche

Als bedrijf is het vaak wel duidelijk in welk soort “niche” jouw bedrijf valt. Als individu kun je zelf bedenken waarover je wilt gaan posten op jouw Instagram account. Het is erg belangrijk dat het een duidelijk onderwerp heeft waarover jouw account gaat, zodat de mensen die op jou pagina komen meteen kunnen zien wat voor soort pagina het is! Omschrijf dan ook in  je biografie duidelijke woorden of regels waar jouw Instagram pagina over gaat.

Blijf consistent

Blijf consistent! Het is heel belangrijk om consistent te blijven als je wilt dat je aantal volgers toenemen. Hiermee bedoel ik niet alleen maar qua content, maar ook hoe vaak je post per week (of dag) en welk tijdstip. Ook is het aan te raden een bepaalde structuur vast te houden in je content. Bijvoorbeeld: je post 3 foto’s en dan een video. Door deze structuur hetzelfde te houden weten mensen niet alleen wat ze kunnen verwachten & wanneer, maar ziet je Instagram pagina er ook visueel mooier uit. Nog een belangrijk punt hierbij is om zoveel mogelijk dezelfde filters of kleuren in je foto’s te gebruiken, zodat je pagina een geheel word.

Deel content die jouw doelgroep wilt zien

Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar toch is het niet iets wat iedereen doet. Ik zelf ga hier soms ook de fout mee in omdat ik graag foto’s wil delen, terwijl video’s in mijn niche het beter doen! Mocht je geïnteresseerd zijn.. ik ben fulltime professioneel Goochelaar & Beatboxer. Zelf gebruik ik Instagram om meer boekingen te krijgen. Je kunt mij volgen door hier te klikken! Om weer even terug te komen op het onderwerp. Als je dus weet dat jouw doelgroep meer video’s wilt zien dan foto’s of andersom, dan snijd je natuurlijk jezelf in de vingers als je dat niet zou doen. Deel dus content die jouw doelgroep wilt zien!

instagram likes
Zelf krijg ik gemiddeld tussen de 700 – 1200 likes

Like & reageer op content

Het is niet alleen belangrijk om bij jouw eigen post te reageren op vragen, maar ook om reacties achter te laten bij mensen die interesse zouden kunnen hebben in jouw product of dienst! Neem je dan ook voor om minimaal een uur per dag foto’s te liken & te reageren bij mensen uit je doelgroep. Hierdoor zullen zij dit ook bij jouw posts gaan doen, waardoor er veel interactie ontstaat. Dit doe je door op hashtags te zoeken die gebruikelijk zijn in jouw niche. Voorbeeld: Stel je voor dat je kapper bent. Je gaat dan op foto’s & video’s reageren die staan bij hashtags zoals: #kapper #barber #hair #hairstyle #salon #hairstylist etc.

Gebruik Hashtags

We hebben het er al even over gehad, maar hashtags zijn echt super belangrijk om meer Instagram volgers te krijgen! Het is daarom ook aan te raden om bij iedere post die je doet minimaal 15 & maximaal 30 relevante hashtags te gebruiken. Door hashtags te gebruiken zullen mensen uit jouw doelgroep jouw content kunnen vinden als zij kijken onder deze hashtags. Het is hierbij belangrijk dat je hashtags gebruikt die populair zijn, maar ook minder populaire hashtags. De reden hiervoor is omdat je wilt dat jouw post bij de belangrijkste berichten komt te staan. Als er veel concurrentie voor een specifieke hashtag is, heb je dus heel veel likes en reacties nodig om bij de belangrijkste berichten te komen staan. Door ook minder populaire hashtags te gebruiken zorg je ervoor dat je snel tot de belangrijkste berichten van deze hashtags zult behoren. Hierdoor krijg je meer likes, reacties & Instagram volgers waardoor je ook meer kans maakt om bij de populaire hashtags bovenaan te komen staan.

Gebruik deze 5 tips en krijg vandaag nog nieuwe Instagram volgers! Succes!!!

Geen zin om zelf Instagram bij te houden? Laat mij het voor je doen!

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen