logo small

Wat kost een Goochelaar per uur?

hoeveel kost een goochelaar per uur?

Hoeveel kost een Goochelaar per uur?

Waarschijnlijk heeft u binnenkort een feest wat u wilt gaan vieren! U wilt u graag een Goochelaar huren, maar wat kost een Goochelaar per uur? Allereerst kunt u zichzelf de volgende vragen stellen:

   

   • Is het een particuliere of zakelijke aanvraag?

   • Hoeveel ervaring heeft de Goochelaar?

   • Wilt u trucs op maat gemaakt?

   • Is de Goochelaar bekend van tv?

   • Hoeveel kost een Goochelaar per uur?

   • Welke extra kosten kunnen er zijn?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag?

  Meestal is een particuliere aanvraag goedkoper dan een zakelijke aanvraag omdat bedrijven namelijk vaak een groter budget te besteden hebben. Zij kunnen de kosten van hun bedrijfsfeest als zakelijke kosten opgeven. Particulieren betalen de kosten uit hun eigen zak, dus hebben vaak minder te besteden. Vaak zijn er bij particuliere feesten ook minder mensen aanwezig. Goochelaars houden hier ook rekening mee doormiddel van aparte tarieven voor beiden.

  Hoeveel ervaring heeft de Goochelaar?

  Hoeveel een Goochelaar kost heeft onder andere te maken met de ervaring van de Goochelaar. Wilt u een Goochelaar inhuren die pas net is begonnen? Deze is uiteraard veel goedkoper dan een professionele Goochelaar die al 10 jaar zijn brood ermee verdient.

  Welk type Goochelaar wilt u huren?

  Close-up/Tafelgoochelaar

  De meeste mensen willen een close-up/tafelgoochelaar inhuren. Dit type Goochelaar loopt langs de tafels. Ook lopen zij tussen het publiek door en laten de trucs van dichtbij zien waardoor iedereen betrokken word bij het optreden. De magie vind zich plaats onder de neus van de toeschouwers.

  Beursgoochelaar

  Voor beurzen worden Beursgoochelaars ingehuurd. Dit zijn Goochelaars die vaak meerdere dagen bij een beurs optreden. Aangezien ze meerdere uren werken en vaak ook een aantal dagen achter elkaar, is dit type Goochelaar duurder dan de meeste Tafelgoochelaars.

  Mentalist of Mind-reader

  Mentalisten zijn Goochelaars die mentale trucs uitvoeren zoals: gedachten lezen, voorspellingen maken, lepels buigen etc. Vaak hebben zij een hoger tarief omdat, hun act langer duurt dan die van een Tafelgoochelaar bijvoorbeeld. Ook word hun act vaak op een podium uitgevoerd i.p.v. tussen het publiek.

  Illusionist

  We zijn nu aangekomen bij de Illusionist. Het verschil tussen een Illusionist en een Goochelaar is heel simpel. Een Illusionist doet grote trucs & illusies. Een Goochelaar doet kleine trucs. Voorbeelden van Illusionisten zijn: Hans Klok, David Copperfield, Siegfried & Roy. Een Illusionist inhuren is een stuk duurder dan een Goochelaar inhuren. Zij vallen onder de duurste categorie aangezien zij hele dure illusies moeten kopen of laten bouwen. Ook werken ze meestal met een groot team samen waardoor de kosten hoger zijn.

  Kindergoochelaar of Hobby Goochelaar

  Als laatste de Kindergoochelaar. Dit is een van de goedkopere Goochelaars net zoals hobby Goochelaars. Zij treden vaak op tijdens: verjaardagsfeestjes, evenementen voor kinderen & scholen.

  hoeveel kost een goochelaar per uur

  Wilt u trucs op maat gemaakt?

  Vaak willen bedrijven een  speciale truc op maat gemaakt voor hun bedrijf. Zoals speelkaarten met hun bedrijfslogo erop of trucs met een bepaald voorwerp. Dit is vaak mogelijk, maar hierdoor zullen de kosten wel hoger zijn.

  Is de Goochelaar bekend van tv?

  De kosten voor een bekende Goochelaar van TV zijn een stuk hoger dan van een Goochelaar die niet op TV te zien is. Zo zijn de tarieven van Goochelaars zoals: Dynamo of Victor Mids al snel een paar duizend euro duurder dan van een Goochelaar die niet bekend is van TV.

  Hoeveel kost een Goochelaar per uur?

  Tot €100: Dit zijn Goochelaars die pas begonnen zijn of van oudere leeftijd zijn. Zij vinden het leuk om af & toe een optreden te doen. Deze Goochelaars hebben vaak niet zoveel ervaring en willen graag ervaring opdoen.

  €100 tot €300: Voor deze tarieven kunt u hobby Goochelaars inhuren die vaak een jaar of enkele jaren ervaring hebben met optreden. Deze hobby Goochelaars kunnen best goed zijn en treden af en toe op. Zij hebben vaak een vaste show en kunnen niet zo goed improviseren. Ook kindergoochelaars kun je vaak inhuren voor deze tarieven aangezien zij betaalbaar willen blijven voor feestjes. Deze Goochelaars zijn goedkoper dan een Close-up Goochelaar.

  €300 tot €600: In deze categorie vallen de meeste semi professionele Goochelaars. Je kunt ervan uitgaan dat deze Goochelaars goed zijn in de goochelkunst. Zij zijn zelfvoorzienend en hebben hun spullen op orde. Ook kunnen zij goed improviseren, maar ze hebben helaas nog te weinig aanvragen om hiervan te kunnen leven.

  €600 tot €3000: Deze tarieven kunt u verwachten voor een professionele Close-up/tafelgoochelaar, metalist of beursgoochelaar. Hun starttarief begint vaak rond de €800 voor een uur. Wilt u deze Goochelaars voor meerdere uren inhuren worden ze vaak goedkoper. Dit zijn Goochelaars die beroepsmatig optreden. Zij passen zich aan elke situatie aan en kunnen goed improviseren. Ook zullen zij hun spullen op orde hebben en een magische indruk achterlaten bij uw gasten!

  €3000 tot €20.000: Tot de laatste categorie behoren de Goochelaars die bekend zijn van TV & Illusionisten. Zij hebben de hoogste tarieven! Dit zijn bekendheden zoals: Hans Klok, David Copperfield, Siegfried and Roy, Dynamo, David Blaine & Victor Mids.

  Welke extra kosten kunnen er zijn?

  Goochelaars vallen onder de categorie artiesten met een 9% BTW tarief. Sommige Goochelaars zullen apart reiskosten rekenen.

  Schrikt u van deze tarieven? Vergeet dan niet dat deze kosten NIET alleen voor het optreden zijn! Professionele Goochelaars leven hiervan, hebben jaren lang hun trucs geoefend en betalen hiervan hun kosten voor: Vervoer, nieuwe trucs, kleding, promotie, huur/hypotheek, verzekeringen, voeding & andere rekeningen .

   

  Share:

  More Posts

  Vrijblijvende Offerte

  Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

  Of bel direct: 06 53 45 55 01
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Vrijblijvende Offerte


  Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

  Of bel direct: 06 53 45 55 01

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Scroll naar boven
  Offerte aanvragen