logo small

5 tips om een blog te schrijven

5 tips bij het schrijven van jouw blog

Als je net zoals ik het lastig vind om elke keer weer met nieuwe ideeën te komen voor je blog post heb ik hier een aantal tips voor je. Deze 5 tips gaan jou helpen om je blog te schrijven! Laten we beginnen met de eerste tip.

Maak een lijstje met onderwerpen

Als eerste tip wil ik graag beginnen met deze. Maak een lijstje met onderwerpen! Dit is heel simpel, maar zeer effectief. Begin gewoon met brainstormen en schrijf alle onderwerpen (gerelateerd aan jouw branche) op die je te binnen schieten. Volgende keer dat je weer een blog gaat schrijven pak je het lijstje erbij en kun je meteen een onderwerp kiezen waarover je wilt gaan schrijven.

Vertel over iets wat je hebt meegemaakt

Vertellen over iets wat je heb meegemaakt vinden mensen vaak leuk om te lezen. Dit hoeft niet te beteken dat je dit in elke blog doet, maar zo af en toe iets persoonlijks vertellen wat je meegemaakt hebt, kan zeker interessant zijn om te lezen voor jouw publiek.

Afkijken bij andere mensen in jouw branche

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar dit is echt een goede tip. Als je soms even helemaal geen inspiratie hebt kun je afkijken bij andere mensen in jouw branche. Dit betekent niet dat je letterlijk gaat kopiëren wat zij in hun blogs hebben getypt, maar dit kan wel inspiratie geven over welk onderwerp jij ook kunt gaan schrijven.

Blog recyclen

Je kunt altijd een blogpost recyclen! Wat ik hiermee bedoel is dat je kijkt naar een oude blog post die je een tijd geleden gemaakt hebt en deze post gaat herschrijven en opnieuw publiceert. Het voordeel hiervan is dat je het grooste deel van je blog al getypt hebt, dus je hoeft alleen sommige woorden of zinnen te veranderen & een paar andere foto’s erbij te plaatsen en je hebt weer een “compleet nieuwe” blog post om te delen.

Als je het echt niet meer weet

Als je het echt niet meer weet en je hebt ondertussen al zoveel blog posts gemaakt dat je zelfs met de tips hierboven niets vernieuwends weet te bedenken dan kun je nog altijd dit doen. Een blog post maken met daarin tips hoe je een blog kunt schrijven! Zoals je ziet was het in dit geval de perfecte uitkomst aangezien ik zelf geen inspiratie had. Hopelijk heb je iets aan deze 5 tips gehad en heb ik je kunnen helpen.

Om meer te lezen over mij en wat ik doe kun je klikken op het kopje “over mij” bovenaan deze pagina. Wil je mij inhuren als Goochelaar of Beatboxer voor je volgende verjaardag, bruiloft of bedrijfsfeest? Klik dan hieronder!

boek nu

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen