logo small

Beatboxen leer je snel met deze 5 tips

In deze blog post geef ik je vijf tips om te leren beatboxen!

Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedereen kan leren beatboxen. Het maakt niet uit hoe goed of slecht je op dit moment bent. Met veel oefenen kom je er vanzelf! Zoals het bekende gezegde luidt: “oefening baart kunst” of in het engels “practise makes perfect”.

#1 Kijk filmpjes op youtube van andere beatboxers

Als eerste tip zou ik willen meegeven om veel video’s te bekijken van beatboxers op Youtube. Er zijn veel battle’s, optredens en tutorials te vinden van beatboxers online. Zoek maar eens op: how to beatbox? of beatbox tutorial en je zult heel veel resultaten vinden.

#2 Probeer zelf geluiden te imiteren

Zelf geluiden proberen te imiteren is een van de beste methoden om je eigen “sound” te ontwikkelen als beatboxer. Je bent namelijk erg vrij, aangezien je net begonnen bent met het leren van beatboxen en nog niet bepaalde regels voor jezelf hebt opgelegd. Daardoor focus je niet specifiek op een bepaalde standaard techniek die andere beatboxers gebruiken, maar creëer je een eigen techniek en “sound”.

#3 Ga naar online beatbox forums en zoek contact met andere beatboxers

Door online contact te zoeken met andere beatboxers zul je niet alleen sneller nieuwe beatbox vrienden maken, maar ook sneller leren beatboxen. Je kunt met elkaar technieken en geluiden bespreken en oefenen waardoor je van elkaar kunt leren. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met mensen die beter kunnen beatboxen als jij en je zult binnen no-time je eigen skills aanzienlijk verbeteren! (dit geld trouwens niet alleen voor beatboxen, maar voor alle vaardigheden waarin je beter wilt worden/zijn)

#4 Blijf iedere dag de oefenen

Zoals ik al beschreef in het begin van dit artikel “oefening baart kust”. Het is dan ook belangrijk om iedere dag je beatboxen te blijven oefenen. Als je iedere dag minimaal 15 min. oefent zul je per week al 105 min. beatboxen oftewel 7 uren per maand. Blijf dit doen en met de maanden word je steeds beter en leer je nieuwe skills. Beatbox je langer dan 15 min. dan leer je het natuurlijk nog sneller. Uiteindelijk gaat het erom dat je consistent blijft. Beter iedere dag een paar minuten oefenen dan een paar dagen helemaal niet.

#5 Volg een beatbox workshop

Mocht je er uiteindelijk zelf toch niet helemaal uitkomen dan kun je altijd nog een beatbox workshop volgen. Ik geef zelf workshops in beatboxen bij verschillende scholen, bedrijfsfeesten en ook prive les bij mensen thuis. Tijdens een workshop beatboxen leer je extra snel! Dit komt omdat je precies door mij krijgt uitgelegd hoe je elk geluid zelf kunt nadoen. Ook word je op een vriendelijke manier gecorrigeerd als het niet helemaal goed gaat, zodat je niet steeds dezelfde fouten maakt of de verkeerde technieken aanleert.

Samenvatting

Hierbij nog een kleine samenvatting van alle tips. Kijk veel video’s van andere beatboxers op internet en probeer die te imiteren. Beperk jezelf niet alleen tot beatboxers, maar probeer zoveel mogelijk verschillende soorten geluiden te imiteren. Zoek contact met andere beatboxers via online forums en sociale media. Blijf iedere dag oefenen en mocht het je na al deze tips niet snel genoeg gaan kun je nog altijd een beatbox workhop bij mij volgen.

Wil je graag meer informatie over de workshop beatboxen of heb je interesse in beatbox lessen bij jouw thuis? Neem dan contact op met mij via info@tricksandbeats.com of bel 06 53 45 55 01.

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen