logo small

Amsterdam playing cards binnenkort verkrijgbaar!

Amsterdam playing cards zullen binnenkort verkrijgbaar zijn. De bedenker van het kaartspel: Kariem Ahmed heeft in samenwerking met grafisch vormgever: Dominique van den Oord een super vet kaartspel ontworpen die Amsterdam vertegenwoordigt.

Hoe ziet de achterkant van de kaarten eruit van Amsterdam playing cards?

De Amsterdam playing cards zijn voorzien van een rode achterkant met daarop de skyline van Amsterdam en de tekst Amsterdam. Uiteraard mogen de 3 kruizen ook niet ontbreken! Het is een minimalistisch “back design” met alle bekende elementen van Amsterdam.

Hoe zien de voorkanten eruit?

De cijfer kaarten hebben een “Standaard” design en de “Faces” ook wel plaatjes kaarten genoemd zijn opnieuw ontworpen. Kariem heeft de schetsen gemaakt hoe hij het voor zich zag en Dominique heeft het design strak gemaakt op de computer! De boeren houden een joint vast, vrouwen hebben een tulp in de hand & zien eruit als prostituees, de koningen hebben een kaas in hun hand i.p.v. een zwaard.

Wanneer zijn de kaarten verkrijgbaar?

Het prototype is besteld en zal ongeveer over 2 weken afgeleverd worden. Als alles in orde is zal de promotie via Instagram beginnen in februari. Vervolgens zal in maart de Kickstarter campagne van start gaan. Via dit platform kunnen de kaarten vooraf besteld worden. Met het geld van de “pre-orders” zullen de kaarten worden geproduceerd door de United States Playing Card Company. Zij garanderen de hoogst haalbare kwaliteit speelkaarten die super lang mee gaan. Uiteindelijk zullen de kaarten in Mei of Juni verkrijgbaar zijn!

Waar zijn de kaarten verkrijgbaar?

De Amsterdam Playing Cards zullen verkrijgbaar zijn in maart via www.kickstarter.com en vervolgens in juni ook via de webshop: www.magicbykariem.com, wellicht later in het jaar ook te vinden bij giftshops in Amsterdam.

amsterdam playing cards amsterdam playing cards amsterdam playing cards amsterdam playing cards

Wat is er gebeurd met de Signature Playing Cards?

Signature Playing Cards is het persoonlijke kaartspel van Kariem. De kaarten zijn helaas niet uitgebracht omdat er onvoldoende “pre-orders”waren via Kickstarter. Dit project zal later in het jaar opnieuw van start gaan, maar dit zal pas zijn na de release van Amsterdam Playing Cards.

Amsterdam Playing Cards zullen een perfect souvenir zijn om te geven aan vrienden of familie uit het buitenland. Uiteraard kun je de kaarten ook gebruiken om gezellig een avondje te pokeren of klaverjassen, om mee te goochelen of Cardistry moves te oefenen.

Share:

More Posts

Vrijblijvende Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrijblijvende Offerte


Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24u een reactie.

Of bel direct: 06 53 45 55 01

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Scroll naar boven
Offerte aanvragen